Diēta grūtniecības laikā – Miofolic – oficiālā mājaslapa

Diēta grūtniecības laikā

Diet during pregnancy

Grūtniecība ir hormonālu un psihoemocionālu pārmaiņu periods topošās mātes organismā.

Grūtniecības laikā sievietei var mainīties garšas sajūtas, viņa var kļūt ārkārtīgi izvēlīga un ēst ēdienus, uz kuriem pirms grūtniecības pat negribēja skatīties. Šādu uzvedību izraisa mazā cilvēciņa aktivitāte un augšana, attīstoties mātes dzemdē un diktējot savus noteikumus jau no pirmās ieņemšanas dienas.

Healthy diet during pregnancy – is one of the key factors that determines the normal development of the future child.

Veselīgs uzturs grūtniecības laikā ir viens no galvenajiem faktoriem, kas nosaka topošā bērna normālu attīstību
Tāpēc ēdienkarte grūtniecēm nedaudz atšķiras no vairuma cilvēku ierastās diētas. Šādai diētai jābūt sabalansētai, un tajā jābūt lielam skaitam vitamīnu un mikroelementu, kas nepieciešami normālai augļa augšanai. Taču “diēta” grūtniecības laikā nav saistīta ar badošanos vai ķermeņa izsīkumu. Tieši otrādi, uzturam jābūt piesātinātam ar noderīgām vielām, kas palīdz sagatavoties dzemdībām un veicina bērna turpmāko attīstību.

Galvenie noteikumi ēdienkartes plānošanai grūtniecēm

No grūtnieces uztura ir ievērojami atkarīga viņas nedzimušā bērna veselība. Tāpēc tam vajadzētu būt:

  • augstas klases
  • sabalansētam
  • vajadzīgos vitamīnus un mikroelementus saturošam

Kas grūtniecēm jāēd?
Galvenie pārtikas produkti uzturā:

  • gaļa ar zemu tauku saturu
  • svaigas zivis
  • dārzeņi un augļi
  • zaļumi
  • skābpiena produkti
  • svaigas sulas
  • olas
  • augu eļļa

Veselīgā uzturā grūtniecēm noteikti jāiekļauj gaļu un zivis, kas ir vērtīgu neaizstājamo aminoskābju, fosfora, dzelzs un komplekso olbaltumvielu avots. Tām vislabāk jābūt tvaicētām vai vārītām. Grūtniecēm jāatsakās no desas izstrādājumu, desu un kūpinātu produktu ēšanas.

Zupas ir lieliska izvēle, jo tās viegli sagremojamas un satur daudz noderīgu vielu, kas veicina labu gremošanu.

Svaigas sulas ir lielisks vitamīnu un mikroelementu avots. Uzturā jāiekļauj arī pārtikas produkti, kas satur dzelzi – tie ir žāvēti augļi, zaļumi, putnu gaļa, aknas, griķi un āboli.

Vai sievietēm grūtniecības laikā jācenšas zaudēt svaru?

Reizēm ārsti iesaka grūtniecēm zaudēt svaru. Tas jādara piesardzīgi, lai nenodarītu kaitējumu mazulim. Šāda diēta ietver ēdienus, kas neveicina liekā svara parādīšanos. Ja grūtniece atļausies ēst par daudz, īpaši saldus ēdienus, viņas ginekoloģe pamanīs straujo svara pieaugumu un ieteiks, kā zaudēt svaru, nekaitējot mazuļa veselībai.

Kā diēta var palīdzēt grūtniecēm, kuras cieš no pirmā trimestra toksikozes?

Daudzas sievietes grūtniecības laikā izjūt toksikozi (sliktu dūšu un vemšanu), bet tikai retais zina, ka ar to ir iespējams cīnīties, ēdot noteiktus ēdienus.

Lai grūtniecības laikā atbrīvotos no grūtniecības toksikozes vai samazinātu to:

  • Sadaliet maltītes nelielās porcijās, tas palīdzēs novērst kuņģa izplešanos un izsalkuma centru stimulēšanu smadzenēs
  • Izvairieties no trekniem ēdieniem un pārtikas produktiem ar palielinātu kaloriju daudzumu
  • Izvairieties no zupām un maltītēm, kas pagatavotas ar gaļas buljonu
  • Izvairies no tējas ar uzkodām un sviestmaizēm
  • Ēdiet brokastis, piemēroti ēdieni brokastīm ir ābols, zemenes, auzu pārslu putra un cepeškrāsnī pagatavota omlete.
Miofolic action

Miofolic ir inovatīvs komplekss sievietes reproduktīvās funkcijas uzlabošanai un hormonu līdzsvara normalizēšanai visos posmos, kad notiek sagatavošanās grūtniecībai, kā arī lai nodrošinātu tās veselīgu norisi.

Ko darīt pāriem, kuriem ir grūti ieņemt bērnu?

Daudzi pāri sapņo par bērnu, bet reizēm ilgi gaidītā grūtniecība neiestājas. Kas notiek tālāk?

No kāda veida pārtikas vajadzētu izvairīties?

Ne visi ēdieni ir vienlīdz piemēroti grūtniecēm. Daži pārtikas produkti var stimulēt dzemdes tonusu vai atšķaidīt asinis. Daži satur vielas, kas auglim ir toksiskas.

Grūtniecēm kaitīgākie produkti:

  • Kūpināta gaļa, marinēti produkti
  • Sāls un cukurs lielā daudzumā
  • Kofeīnu saturoši dzērieni un ēdieni
  • Garšvielas un virtuves garšaugi, kā arī pikantas mērces
  • Alkohols
  • Saldumi un milti
  • Trekna gaļa
  • Jēlas olas
  • Meža sēnes
  • Ātrās ēdināšanas produkti un pusfabrikāti
  • Mīkstais vai zilais siers, kas pagatavots no nepasterizēta piena
  • Gāzēti dzērieni.

Pilnvērtīga pārtika grūtniecēm ir viens no būtiskākajiem faktoriem mazuļa veselības noteikšanā. Tāpēc grūtniecēm nevajadzētu sekot savām vēlmēm un ļaut sev ēst kaitīgu pārtiku. Slikts uzturs grūtniecības laikā var radīt problēmas, kuras nākotnē būs grūti novērst.

2 Miofolic paciņu lietošana dienā veicina veselīgu grūtniecību. Tas sniedz vairākus ieguvumus, tostarp samazina augļa nervu caurulītes defektu, preeklampsijas un cukura diabēta risku. Tas arī normalizē gestācijas periodu. Sīkāka informācija. Sīkāka informācija.